Psoriasis i hårbotten

Psoriasis i hårbotten är extra besvärligt att behandla men något som dock är nödvändigt för att motverka att området breder ut sig. Om man sedan tidigare inte haft psoriasis och man plötsligt blir väldigt torr i hårbotten är det många som till en början tror det är mjäll, eftersom man ofta kan se små vita förmål i håret vilka förväxlas med mjäll. Man börjar felaktigt behandla med mjällschampo vilket tyvärr är helt tvärt om mot vad som är rimligt att börja med. När det gäller schampo är alla av olika kvalité och så även shampo mot mjäll, men som regel är de inte helt sällan ganska starka rent kemiskt vilket lätt irriterar hårbotten och gör hårbotten uttorkad. Den som har psoriasis vet att det sista man vill är att huden ska bli uttorkad eftersom besvären då ökar och området kan bli större.

När man har psoriasis på kroppen i övrigt kan man lokalbehandla med olika krämer, men när besvären är i hårbotten blir det problematiskt med allt hår. Krämer av olika former gör att behandlingen blir väldigt kletig helt enkelt, men vid påtagliga besvär kan det dock ändå vara den lösning som finns.

För att påbörja behandling av psoriasis i hårbotten som nyligen kommit, eller av lindrigare art, kan det vara bra att använda schampo så behandlingen sker på ett naturligt sätt varje dag. Kortison är bra som tillfällig och mycket kort behandling, men kan orsaka mycket stora hudproblem vid längre användning. När det gäller psoriasis dämpar kortison helt klart besvären kortvarigt, men de kan bli större än vad de var innan kortisonbehandling påbörjades eftersom huden kan störas så pass mycket. I hårbotten är huden inte så tjock så man bör därför använda ett så milt och naturligt schampo som möjligt som inte torkar ut huden. Vi vill rekommendera ett schampo som uppfyller dessa delar men som också är väl anpassat för att motverka och lindra besvären med de två mest kända naturliga ämnen vi känner till som är bra vid behandling av psoriasis, nämligen aloe vera och ringblomma. De båda är helt naturliga ämnen och motverkar inflammationer som är en bra egenskap när det kommer till psoriasis. Ringblomma mjukar upp den tjocka och torra huden där du har psoriasis och aloe vera tränger ner i hudlagren där den dels motverkar inflammation samtidigt som den tillför fukt vilket motverkar en torr hud. Att den går ner i hudlagren gör att du får en längre tid där ämnet är kvar och gör nytta. Här kan du läsa mer om schampo mot psoriasis.

23 apr 2015

Välkommen

Psoriasisbehandling.com ger dig information om olika metoder av psoriasis behandling samt hur du lindrar symtom.

 

 

NYHETER

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)