Kräm mot psoriasis

Kräm mot psoriasis som inte innehåller kortison är vad många efterlyser men kan ha svårt att hitta. Den som använt kortison vet att huden lätt tar skada, även om ens psoriasis kan lindras. Men eftersom kortison bara kan användas under mycket begränsad tid vet man också att det bara är en tillfällig hjälp - tyvärr.

Men det finns självklart alternativ till kortison i form av kräm mot psoriasis med andra aktiva ämnen. Man kan säga att det behövs tre olika produkter för att täcka in alla områden där man vanligtvis kan ha psoriasis, nämligen hårbotten, ansiktet och resten av kroppen. Ja, man kan faktiskt ha psoriasis på kroppens alla delar. Men för dessa tre områden krävs olika produkter som vi här tittar närmare på.

Psoriasis i hårbotten

Om vi börjar uppifrån så hamnar vi direkt på psoriasis i hårbotten. För de flesta är det inte möjligt att använda någon kräm mot psoriasis i hårbotten av rent praktiska skäl. Här finns ett schampo mot psoriasis som innehåller stora mängder Aloe Vera och ringblomma. De är helt naturliga ämnen som nog de flesta med psoriasis har hört talas om. Man kan jämföra Aloe Vera till vissdel med kortison med skillnaden att Aloe Vera inte verkar fullt så snabbt som kortison. Däremot stör eller skadar inte Aloe Vera huden, tvärt om så är den bra för huden genom att den innehåller mineraler och vitaminer som huden behöver. Den är också antiinflammatorisk! Ihop med den positiva effekt även ringblomma har mot psoriasis blir dessa två i gemenskap, och ihop med flera andra hjälpämnen, en mycket bra hjälp för att lugna besvären av din psoriasis i hårbotten. Eftersom Aloe Vera också går ner i huden ordentligt och där, utöver att vara antiinflammatorisk, tillför mycket bra med fukt kan man också få en bra dämpande effekt av eventuella torra fläckar och skorpor i hårbotten som annars gärna sprider sig ner mot pannan, tinningarna och nacken.

Behandling i ansiktet

Om vi går vidare till behandling i ansiktet så har vi redan en helt egen sida för området. Vill du veta mer om vilka produkter du kan använda här så kan du klicka dig vidare till sidan om psoriasis i ansiktet.

Kräm mot psoriasis på övriga kroppen

Avslutningsvis har hamnar vi då på en kräm mot psoriasis som kan användas på övriga kroppen. Hårbotten och ansiktet kräver sina speciella produkter. Hårbotten ett schampo för att komma åt hårbotten och ansiktet en särskild ansiktskräm mot psoriasis eftersom huden där är mycket tunn och måste behandlas för sig.
Men för huden på övriga kroppen, där det ändå är vanligast att psoriasis visar sig, finns en kräm som har samma aktiva och naturliga ämnen som det schampo vi gick igenom här ovan. Du får en effekt som gör att din psoriasis lugnar sig och den tjockare och/eller hårdare huden mjukas upp vilket gör att du samtidigt kan slippa mycket av den hud som är så torr att man kan få sprickor i "skorporna" med hjälp av denna kräm. Du kan klicka dig vidare för att köpa eller läsa mer om denna kräm mot psoriasis.

 

4 okt 2013

Välkommen

Psoriasisbehandling.com ger dig information om olika metoder av psoriasis behandling samt hur du lindrar symtom.

 

 

NYHETER

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)