Behandling av psoriasis

För behandling av psoriasis finns en rad olika behandling där den främsta i modern tid varit kortison. Men behandling med kortison har de sista åren övergått till att bara göras i undantagsfall. Mildare kortisonsalvor skrivs dock ut av läkare då och då fortfarande även om man blivit allt mer restriktiv även med dessa. Förr använde man kortisonsalva även i ansiktet för att behandla psoriasis, men den metoden används normalt inte idag av en läkare som är pålästa i ämnet. Den tunna huden i ansiktet riskeras att skadas på olika sätt och det gäller även huden på övriga kroppen. Man har en effekt på psoriasis vid behandling med kortison men på lång sikt är de oftast inte så bra av flera skäl. Ljusbehandling är en annan variant på behandling som sjukvården kan använda sig av men då ska man ha stora besvär. Här måste läkare överväga den risk med strålning man utsätter patienten för mot nyttan av behandlingen. Vid sådan behandling utsätts patienten för just den typen av stålning man annars vädjar till folk att inte utsätta sig för i onödan då de medför ökad risk för hudcancer.

Bra behandling med Aloe Vera

En metod som allt fler däremot upptäcker är behandling med Aloe Vera i olika form. Den ger den torra huden bra fuktgivande ämnen som i sig lindrar. Den motverkar också inflammationer vilket är bra eftersom psoriasis uppkommer från en inflammation under huden (den läkare tidigare dämpat med kortison). Det finns många olika produkter som innehåller Aloe Vera som kan vara till bra hjälp för den som har psoriasis. Men man ska inte låta sig luras! Man kan nog hitta olika krämer i nästan vilken livsmedelsbutik som helst som det står "Aloe Vera" på som innehåll men det är inga krämer som du lär ha någon nytta av. Det finns tyvärr många tillverkare som använder sig av mer eller mindre skräp, rester, från tillverkningen av riktiga Aloe Vera produkter bara för att kunna sätta "Aloe Vera" på sin produkt för att sälja mer. Många vet att Aloe Vera är bra för en lång rad olika problem med huden och då blir det säljande att använda sig av "Innehåller Aloe Vera" på sina produkter. Innehållet i sådana produkter kan vara lite torkat pulver som blandats i produkten eller som sagt helt enkelt en restprodukt som inte används i riktiga Aloe Vera produkter.

ANVÄND RÄTT ALOE VERA!

Riktig Aloe Vera kommer från Aloe Vera Barbadensis som är en liljeväxt som växer i varma länder. I bladen bildas den Aloe Vera som tas tillvara för de bra Aloe Vera produkterna. I Sverige finns en webbutik som säljer riktiga Aloe Vera produkter som heter Aloeverabutiken.com där man har både effektiv Aloe Vera gel och andra produkter som har just den äkta och rena Aloe Vera man behöver för att få önskad effekt mot psoriasis. Har man exempelvis psoriasis i hårbotten finns där ett speciellt schampo som innehåller riktig Aloe Vera gel. Det finns även ansiktskrämer med Aloe Vera som är bra vid psoriasis eller andra hudproblem i ansiktet.

Välkommen

Psoriasisbehandling.com ger dig information om olika metoder av psoriasis behandling samt hur du lindrar symtom.

 

 

NYHETER

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)